Saturday, 30 April 2011

fikir, 3

kau!!
mak, abah hantar kau jauh-jauh...
suruh kau belajar....
tapi,
apa kau buat??!
jawablah!!!

kelas kau ponteng,
alasannya sakit...
padahal mabuk bercinta,
keluar berdating!!!
duit poket pun mak, abah bagi,
ada hati nak tanggung hidup kekasih...
ada niat nak beli ini, beli itu,
konon nak tunjukkan rasa sayang...
boleh jalanlah!!!

kalau kau balik ke kampung halaman,
ingat nak menjenguk tanya khabar...
rupanya bawak berita 'ini rezeki, mak, abah'
rezeki hotak kau!!
bila perut kau memboyot,
jantan mana kembungkan kau?

kau sedar tak?!
kau hancurkan hati mak...
kau pijak-pijak maruah abah...
celaka lah kau!
bukan setakat arang kau conteng,
tapi,
tahi kau palitkan!!

 p/s: ambil buat pengajaran,
abaikan penggunaan bahasa kasar aku...
maaf

5 comments:

DuniakuAbstrak said...

kalau 'kau' baca ni...tercabut jantung dia

famjad89 said...

like^_^

dindingkosong said...

duniakuAbstrak: huhu...thanx...nanti aku tulis yang slow-slow je...
famjad89: aku tulis dari hati, kau tahu apa dan kenapa, jadi, bukan aku menulis untuk saja-saja...

♥ cik . nanie ♥ said...

walopon aq ialah "kau" ,
tp kau2 aq tidak pernah menconteng arang walopon sepalit , kerna aq sedar aq org susah dan sedar diri.

p/s emo lak . hik3

white zorro said...

ha3.. arigato.. didn't know that being a reader boleh naik kat atas tu..by the way..nama aku whitezorro.. XOXO