Sunday, 1 May 2011

untuk kau

entri ini ditujukan untuk 'menyinggah'
maaf kalau ada yang kecik hati
nanti aku buat lagi, tapi kena request

aku rasa kau 'seseorang'
yang bukan calang-calang
dari jauh kau memerhati
yang salah kau tegur, yang betul kau akui
siapa kau sebenarnya?
aku kira kau bukan biasa-biasa
bertuah mak, abah
terbayar hasil penat lelah
punya anak seperti kau
aku pasti mereka tak risau
kerana kau berjaya
sama ada msih memburu
atau telah menggenggam
rasa manis itu

p/s: oh, aku macam merapu, tapi untuk kau 'menyinggah', ini rasa hati aku mengenai kau...

19 comments:

DuniakuAbstrak said...

dia nak manja-manja tu..

famjad89 said...

wah..siap blh request ag..hebat.. sape 'menyinggah' ?? dtg blog ngutuk ak..ceh..

Ieda Sefie said...

wah...ade peminat misteri!

Linglung said...

lagi perit bila nak menyinggah ke blog sendiri tp kampeni sendiri dah block..perit..perit..

dindingkosong said...

duniakuAbstrak: kau pun nak bermanja kah?keh keh keh...

famjad89: kau nak request jugak? haha...jangan jeles bila dia kutuk blog kau, tapi aku tak...aku pun pernah kena...

ieda: heheheheheh...

linglung: apakah? aku tumpang simpati...huhuhu

white zorro said...

rasa macam dh komen??xpela..thanks..aku dah lupa dah komen apa... ha3.. arigato gozaimasu je mampu aku ucapkan.. by the way.. aku hanya insan biasa..teguran untuk diri aku gak..siapa aku tak penting.. aku anak orang kebanyakan..rakyat jelata negara malaysia..father and mother hope aku jadi orang berguna..sebab tu aku feels entry makabah kau..kenang mereka dalam doaku sentiasa..love you mommy daddy..

DAUD said...

mak ayah x pilih kasih, tak pilih tuah juga. huhu

famjad89 said...

menyinggah tuka nama plak ke?? ceh.. xdela..juz unexpected visitor.. aku xkesah sgt komen WZ.. (sorry WZ)

dindingkosong said...

white zorro: nanti kalau aku ada feel nak buat entri mak abah, aku credit untuk kau...hehe

daud: ya, memang...tapi mak abah lebih berbangga kalau anak2 berjaya, kan?

famjad89: ha'ah, menyinggah tukar nama...

~fais~ said...

dia juga ada kat aku. siapa dia??

dindingkosong said...

fais: aku pun tak tahu......

white zorro said...

ha3..nak kenal aku? tak perlu..fais: blog kau aku selalu singgah..tapi sebab kau tak balas kat shoutmix..aku pun berlalu pergi jela..

fatin: rajin balas..ha3.. nanti kenal la kowt..aku kawin nanti aku jemput para bloggers datang

dindingkosong said...

wz: aku rasa aku dah mula tahu siapa kau....ahahaahahahaha [gelak jaat]

white zorro said...

ahakz..kau tahu? hebat.. kau dah kelik nama aku kat shoutmix? keluar apa?

dindingkosong said...

abaikan benda yang keluar tu...
tapi bila kau gelak 'ahakz' tu, lagi buat aku tahu siapa kau...hahahaha...

white zorro said...

ahakz..kau kenal aku? betul? +ve sure? how about bagi jantina aku and usia aku dulu? amacam? ada beran?

dindingkosong said...

sudahlaaa...
aku hentam saja maaaa...
sebab kau selalu ada dekat blog yang aku ada...hehhe...

white zorro said...

ha3..kalau kenal..bagusla..popular gak aku nie..aku nie pengkritik bebas la.. dah..pi bwt entry aku suruh nuh..

dindingkosong said...

baru tulis...
panas je lagi tu...
komen puhlishh...